1

CONSTANTA

1

Animațiile lui 2015

Imagine stire: Animațiile lui 2015

Big Hero 6 - 23 ianuarie

Prima colaborare între studiourile Disney şi Marvel este o animaţie plină de umor şi aventură, acţiunea fiind plasată într-o lume în care roboţii şi oamenii se fac o echipă pe cinste. Protagonistul este geniul în robotică Hiro Hamada, care descoperă un plan criminal ce are ca scop distrugerea vieţii alerte şi dominate de tehnologie din oraşul său, San Fransokyo. Cu ajutorul celui mai bun prieten al său – un robot pe nume Baymax – şi a unei echipe de luptători împotriva criminalităţii, Hiro porneşte să salveze oraşul. Filmul, una dintre cele mai aşteptate producţii ale anului, este o adaptare a benzilor desenate Marvel cu acelaşi nume.

The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water – 6 februarie

Continuarea aventurilor lui SpongeBob şi a prietenilor săi – primul film ce l-a avut ca protagonist a fost lansat în 2004 – îl introduce în scenă pe Burger Beard (Antonio Banderas), piratul dornic să pună mâna cu orice preţ ultima filă a unei cărţi magice, ce face ca orice plan malefic înscris în ea să devină realitate. Din păcate, pagina în cauză conţine reţeta secretă fără de care lumea lui SpongeBob e sortită pieirii. Aşa că eroul nostru este nevoit să păşească în lumea oamenilor pentru a o recupera, iar acolo dă nas în nas cu Burger Beard, iar înfruntarea cu acesta e plină de peripeţii…

Animaţia realizată de Paramount Animation are la bază un popular serial american al Nickelodeon, SpongeBob SquarePants, creat de Stephen Hillenburg.

Shaun the Sheep – 27 februarie

Vedeta unui serial animat britanic (realizat prin intermediul tehnicii stop-motion), Shaun the Sheep s-a desprins dintr-o altă franciză de succes, Wallace and Gromit. Aventurile sale trăsnite au fost adaptate marelui ecran de către Mark Burton şi Richard Starzack, cu suportul financiar al StudioCanal.

Ce năzdrăvănii face oaia Shaun în film? Totul porneşte de la decizia sa de a-şi lua o zi liberă pentru distracţie, însă are parte de ceva mai mult antren decât şi-a dorit… Un accident ce l-a implicat pe Fermier, o rulotă şi un deal foarte abrupt i-a direcţionat pe toţi spre Marele Oraş, unde pericolele pândesc la tot pasul. Shaun şi ale sale surate trebuie să dea de urma Stăpânului lor, însă metropola nu este un loc prietenos cu bietele animale.

Home – 27 martie

În noua producţie DreamWorks Animation va răsuna vocea Rhiannei (ea asigură atât vocea adolescentei Gratuity „Tip” Tucci, cât şi muzica peliculei), dar şi cele ale lui Jim Parsons (Big Bang Theory), Steve Martin şi Jennifer Lopez. În Home facem cunoştinţă cu Booverii, rasă extraterestră nu foarte inteligentă, aflată în căutarea unei planete unde duşmanii lor să nu-i găsească. Găsesc Terra şi încep un program de relocare a oamenilor, convinşi de necesitatea acţiunilor lor.

Descucăreaţa Tip scapă fără a fi capturată şi împreună cu un Boov alungat de ai săi, Oh, porneşte într-o aventură nemaipomenită, în care descoperă că dominaţia Terrei este parte a unui plan intergalactic cu o miză mult mai mare decât şi-au imaginat.

Povestea este inspirată de romanul pentru copii publicat de Adam Rex în 2007, The True Meaning of Smekday.

Inside Out – 19 iunie

Una dintre cele mai aşteptate şi mai originale animaţii ale anului poartă marca inegalabililor creatori de la Pixar. Inside Out ne-a atras din trailer prin culoarea, umorul şi perspectiva emoţionantă asupra emoţiilor umane, mai copleşitoare cu cât personajul principal este o fetiţă care se confruntă cu o schimbare majoră în viaţă.

Pentru că este nevoită să îşi ia rămas bun de la copilăria ei fericită din Minnesota, Riley simte că nu mai poate face faţă Emoţiilor… Furia, Dezgustul, Frica, Tristeţea şi Bucuria o ghidează – un adevărat meci al contrelor şi acordurilor – în încercarea de a o ajuta să se adapteze noului mediu – un nou oraş, o nouă casă, o nouă şcoală.

Minions – 10 iulie

Simpaticele creaturi aflate în slujba lui Gru care ne-au cucerit în primele două filme Despicable Me cu grimasele, limbajul şi spiritul aventuros au fost avansaţi în rol central şi au devenit protagoniştii unor aventuri ce traversează istoria lumii… Aflăm despre Minioni că au existat însă de la începutul lumii, scopul lor declarat fiind totdeauna acela de a servi celor mai grozavi conducători din istorie. Ghinionul lor este că nu au reuşită să îi ţină în viaţă. T-Rex, Ginghis Han, Napoleon, Dracula, au dispărut, iar mignonii au rămas, dezolaţi şi fără stăpân, şi s-au retras în Antarctica.

Însă trei membri temerari Minionilor, Stuart, Bob şi Kevin au pornit în căutarea unui nou şi malefic stăpân, iar acţiunea lor, iniţial încununată de succes – o găsesc pe Scarlet Overkill, o antagonistă hotărâtă să cucerească lumea – capătă până la urmă o miză mult mai importantă: salvarea tuturor Minionilor.

Pixels – 24 iulie

Columbia Pictures şi Chris Columbus (regizorul lui Gremlins, The Goonies, Home Alone şi două dintre filmele Harry Potter) ne vor captiva în vară cu un film inspirat dintr-o idee originală. Pixels este o comedie 3D hibrid (live action şi animaţie) în care vocile principale sunt Adam Sandler şi Kevin James, iar acţiunea îşi trage seva din legendarii ani ’80 ai jocurilor pe calculator.

Pământul devine în film ţinta extratereştrilor, ca urmare a unor transmisiuni din jocuri video clasice, pe care aceştia le interpretează ca pe o declaraţie de război. Ofensiva lor ia forma unor modele din jocurile cu care au intrat în contact, iar preşedintele William Cooper (James) se vede nevoit să apeleze la prietenul său din copilărie, campionul la jocuri video ale anilor ’80 Sam Brenner (Sandler) şi alţi doi împătimiţi de arcade (interpretaţi de Peter Dinklage şi Josh Gad), pentru a salva planeta.

Posterele lansate până acum de compania producătoare îi arată pe Pac-Man înghiţind San Francisco, pe Donkey Kong aruncând
cu butoaie în Tokyo, miriapode ameninţând Londra, o gânganie din shooter-ul arcade Galanga îndreptându-se spre Sydney şi o navă din Space Invaders deasupra Turnului Eiffel din Paris…

The Little Prince – 16 octombrie

Adaptarea binecunoscutului roman al lui Saint-Exupéry intră din octombrie în cinematografele noastre în format 3D, rezultat al îmbinării tehnicilor stop motion şi CGI. Filmul promite o călătorie fascinantă, plină de emoţie, într-o lume în care totul este posibil, cea a imaginaţiei. Protagonista aventurii este Mica Fată, în al cărei drum spre adaptarea la lumea adulţilor este întrerupt şi îmbogăţit de Aviator.

Aviatorul, vecinul fetei, un bătrân excentric şi bun la suflet, îi arată lumea extraordinară ce i-a fost şi lui dezvăluită cândva de Micul Prinţ. Fata este cucerită de noul univers descoperit, învaţă să-şi preţuiască copilăria şi să pună preţ pe relaţiile interumane. Ceea ce este cu adevărat important în viaţă va putea fi aflat doar cu inima, mai află ea.

Hotel Transylvania 2 – 30 octombrie

Colaborarea dintre Sony Pictures Animation şi regizorul Genndy Tartakovsky a adus în 2012 pe marile ecrane animaţia Hotel Transylvania, o producţie bine primită de critici, ce a primit o nominalizare la Globurile de Aur. Aventurile lui Dracula, managerul unei locaţii speciale, destinată odihnei şi recreerii monştrilor – Hotelul Transylvania – se continuă anul acesta prin vizita tatălui său, bătrânul Vlad, ce declanşează un conflict între vechea şi noua, moderna „scoală a supranaturalului”.

The Good Dinosaur – 27 noiembrie

În noua producţie Pixar, dinozaurii nu îşi încetează existenţa pe Pământ, graţie unui exerciţiu de imaginaţie pe care mulţi dintre noi l-au adoptat la un moment dat: cum ar fi fost dacă asteroidul care a schimbat pentru totdeauna viaţa pe Pământ ar fi trecut pe lângă planeta noastră, iar fascinantele animale nu ar fi dispărut?

Pelicula, pe care o vom putea vedea abia spre sfârşitul anului ne conduce într-o călătorie captivantă şi plină de umor ce îl are ca protagonist pe Arlo, un tânăr Apatozaur inimos de peste 20 de metri. După ce un eveniment traumatizant dă peste cap liniştita comunitate a lui Arlo, acesta se angajează într-o misiune al cărei scop este recâştigarea păcii şi care îi aduce alături un tovarăş improbabil – un băiat pe nume Spot. Lucas Neff (Arlo), John Lithgow, Frances McDormand, Judy Greer şi Neil Patrick Harris asigură vocile animaţiei.

Peanuts – 25 decembrie

La aniversarea a 65 de ani de la debutul legendarelor benzi desenate imaginate de americanul Charles M. Schulz, Snoopy şi Charlie Brown – vedetele longevivei poveşti ilustrate – ajung pe marele ecran în prima lor aventură 3D. Snoopy are de dus la îndeplinire una dintre cele mai importante misiuni ale sale, aceea de a da de urma antagonistului suprem, în vreme ce Charlie îşi începe epica călătorie spre casă…

Rezervari Bilete

Pentru a face o rezervare selectati filmul apoi alegeti ora pentru care doriti sa faceti rezervarea

apoi

Google+