1

CONSTANTA

1

Blockbusterele verii 2015

Imagine stire: Blockbusterele verii 2015

Ştim că este de-abia martie şi că mai avem ceva de aşteptat până la vară, dar iată că Hollywood-ul ne obligă, cu multitudinea de blockbustere gata de lansare, să devansăm publicarea acestui articol anual: mega-producţiile "de vară" îşi fac apariţia pe ecrane încă din primele zile ale lui aprilie! Iată mai jos cam care ar putea fi succesele de casă ale mijlocului de an.

Fast and Furious 7/Furios şi iute 7 (3 aprilie)
Decesul lui Paul Walker în mijlocul filmărilor a îngreunat producţia blockbusterului, producătorii trebuind să aleagă între modificare din temelii a scenariului şi folosirea efectelor speciale pentru a completa scenele lipsă ale actorului. Cu ajutorul fraţilor acestuia, producţia a fost terminată luni de zile mai târziu, iar premiera amânată pentru aprilie 2015. Un omagiu adus lui Paul Walker, curiozitatea cu privire la rezolvarea absenţei actorului şi Jason Statham în rolul villain-ului sunt atu-uri pe care noul film le adaugă portofoliului său obişnuit: cascadorii spectaculoase, urmăriri incredibile şi răsturnări de situaţie. Să fie Fast and Furious 7 prima parte a seriei care depăşeşte pragul de un miliard de dolari încasări? Tot ce-i posibil.

The Avengers: Age of Ultron (24 aprilie)
Dacă Star Wars VII este aşteptat cu speranţă, The Avengers 2 este aşteptat de către fanii universului Marvel aproape cu certitudinea unei experienţe cinematografice de neuitat. Cu Joss Whedon revenit în funcţia de regizor şi scenarist şi cu un subiect extrem de puternic şi actual, Age of Ultron promite o răfuială globală între Iron Man, Căpitanul America, Thor, Hulk, Văduva neagră şi Hawkeye şi Ultron, indestructibilul robot creat de Tony Stark şi transformat într-un blestem al umanităţii. Cu inteligenţă sclipitoare şi acces la orice bit de informaţie de pe Terra, Ultron ajunge la concluzia că rasa umană este o plagă pentru întreaga planetă şi îi declară un război de extincţie. Whedon ridică ştacheta aruncând în joc mutanţi cu puteri incredibile (Scarlet Witch, Quicksilver), care se vor dovedi inamici redutabili pentru echipa Răzbunătorilor.

Mad Max: Fury Road (15 mai)
Am scris pe larg aici despre sfertul de veac necesar pentru ca o nouă aventură a lui Mad Max să vadă lumina ecranului. Interpretat de Tom Hardy, eroul se va trezi într-o viaţă pe viaţă şi pe moarte pentru resursele unei lumi post-apocaliptice, pârjolite de un soare intens. Când o întâlneşte pe Furiosa (Charlize Theron), o femeie care vrea să traverseze deşertul, Max va trebui să înfrunte o bandă de sălbatici gata de orice pentru a pune mâna pe ultimele rezerve de apă şi benzină ale planetei. Pentru noi, trailerul filmului a fost cel mai spectaculos lansat în cursul lui 2014 şi sperăm din tot sufletul ca premiera să se ridice la gigantica înălţime a aşteptărilor.

Tomorrowland (22 mai)
Este unul dintre cele mai misterioase şi pline de potenţial blockbustere din 2015, cu mari şanse să fie transformat într-o franciză de către studiourile Disney. Vom explora Tomorrowland, un ţinut magic aflat în pericol. Pentru a-l salva, eroul interpretat de George Clooney îi va cere ajutorul lui Casey, o tânără exploratoare, şi împreună îl vor înfrunta pe liderul oraşului, David Nix (Hugh Laurie). Trailerele lansate până acum dezvăluie un extraordinar efort de producţie depus pentru a aduce pe ecran tărâmul Tomorrowland. Faptul că regizor este Brad Bird (The Incredibles, Ratatouille, Mission: Impossible - Ghost Protocol) nu face decât să crească aşteptările cu privire la premiera lui mai 2015.

San Andreas (29 mai)
Nu se poate să treacă anul fără un "disaster movie", iar suspectul de serviciu din 2015 este San Andreas, cu Dwayne Johnson în rolul principal. Actorul interpretează un pilot de elicopter care va vedea întreaga Californie distrusă de un nimicitor cutremur. Împreună cu fosta soţie (Carla Gugino), eroul va porni în căutarea fiicei sale (Alexandra Daddario), prilej pentru a vedea de aproape cruntele consecinţe ale cataclismului. Trailerele dezvăluie că echipa de efecte speciale a distrus "pe îndelete", în secvenţe spectaculoase, metropolele californiene.

Jurassic World (12 iunie)
Trailerul lui Jurassic World a fost al patrulea cel mai vizionat din întreg anul, ceea ce ne face să credem că baza de fani a francizei a rămas intactă şi că aşteptările ridicate de filmul lui Colin Trevorrow sunt gigantice. Cu o distribuţie interesantă şi promisiunea unui nou dinozaur ce îl depăşeşte în ferocitate până şi pe T-Rex, sequelul s-ar putea bucura de un mare succes de public. Filmul va confirma statutul de star al lui Chris Pratt, devenit unica şansă de supravieţuire a oamenilor de pe Isla Nublar în lupta lor împotriva periculoşilor dinozauri.

Inside Out (19 iunie)
O animaţie originală Pixar? Puţine sunt filmele pe care le-am aştepta cu mai mare nerăbdare. Dacă cei de la Pixar au mai dat câteodată greş cu sequelurile lor (ne-au dezamăgit Cars 2 şi Monsters University), acest lucru nu s-a întâmplat cu filmele originale, Pixar fiind unul dintre ultimele bastioane ale originalităţii la Hollywood. Abordarea este nouă şi interesantă: personajele principale sunt emoţiile (Bucuria, Furia, Dezgustul, Teama, Tristeţea) unei fetiţe, Riley. Inside Out le va vedea pe cele cinci protagoniste încercând să o facă pe Riley să suporte cât mai bine ruperea de viaţa ei din Minesota când părinţii ei trebuie să se mute la San Francisco. Dar ce se va întâmpla când emoţiile se vor lăsa şi ele dominate de emoţii?

Ted 2 (26 iunie)
Ted devenea în 2012 comedia originală cu ratingul american R cu cele mai mari încasări din toate timpurile în America, iar un sequel era absolut inevitabil. Buclucaşul urs de pluş are acum parte de o nouă provocare: trebuie să dovedească în instanţă că este o persoană, astfel încât să se poată căsători cu aleasa inimii lui. Amanda Seyfried o interpretează pe avocata care îl ajută pe Ted, iar din distribuţie mai fac parte, pe lângă Mark Wahlberg, Morgan Freeman. Liam Neeson şi David Hasselhoff.

Terminator: Genisys (3 iulie)
Cel mai frapant detaliu despre povestea continuării este faptul că aceasta pare să nu respecte cronologia filmelor anterioare. În anul 1984 tânăra Sarah Connor (Emilia Clarke, din Urzeala tronurilor) nu este femeia neajutorată interpretată de Linda Hamilton în primul film al seriei, ci o adevărată războinică extrem de pricepută în mânuirea armelor de foc şi folosirea punctelor slabe ale cyborgilor din viitor. O decizie riscantă, care ar putea supăra fanii francizei, dar care ar putea şi să ofere o direcţie mai interesantă de explorat în noi continuări.

Minions (10 iulie)
Uneori spin off-urile unor francize de succes nu se ridică la înălţimea aşteptărilor, dar având în vedere popularitatea gigantică a năstruşnicilor minioni nu prea vedem cum ar putea da greş această animaţie. Micile creaturi gălăgioase şi galbene au existat de la începutul vremurilor, mereu în căutarea celui mai periculos villain pentru a-i fi slujitori fideli. Înainte de a-l întâlni pe Gru, i-au avut ca stăpâni pe T. Rex, Ginghis Han, Napoleon şi Dracula, iar apoi au slujit-o pe Scarlet Overkill (Sandra Bullock), o femeie hotărâtă să devină primul super-villain feminin din istorie şi să subjuge întreaga lume. Animaţia va fi cu siguranţă plină de giumbuşlucurile minionilor şi de conversaţiile lor neinteligibile, dar atât de amuzante. Ba-na-na!

Ant-Man (17 iulie)
Film aflat în dezvoltare de ani buni, Ant-Man ni-l arată în rolul titular pe Paul Rudd, care face o schimbare de direcţie în carieră. Actorul îl interpretează pe Scott Lang, un infractormărunt care învaţă ce înseamnă responsabilitatea şi puterea binelui când pune mâna pe o substanţă ce-i permite să îşi micşoreze dimensiunile. Distribuţia este completată de Evangeline Lilly, Michael Douglas şi Corey Stoll. Ca fiecare film Marvel, Ant-Man va oferi indicii cu privire la viitorul universului cinematografic atât de popular în ultimii ani.

Pan (24 iulie)
Nu este vorba de o ecranizare clasică după J.M. Barrie, ci de o revizitare a Ţării de Nicăieri în viziunea regizorului Joe Wright (Atonement, Pride & Prejudice, Hanna). Acţiunea are loc la sosirea lui Peter Pan (Levi Miller) în tărâmul magic, iar Wright schimbă contextul aducând în poveste un căpitan Hook tânăr (Garrett Hedlund), care va deveni aliatul micului erou în lupta sa cu fiorosul pirat Barbă neagră, interpretat de un Hugh Jackman dezlănţuit şi foarte machiat. Oare vom vedea şi motivul pentru care Peter se ceartă cu Hook? Nu ştim deocamdată, cert este că producţia se poate lăuda cu un efort scenografic demn de văzut pe ecran mare: costume superbe, peisaje ieşite din comun şi coregrafii elaborate.

Mission: Impossible 5 (31 iulie)
Rareori se întâmplă ca blockbustere de la Hollywood să îşi devanseze premiera cu aproape cinci luni. Iată că o face Misiune imposibilă 5, a cărui premieră a fost mutată din 25 decembrie, când ar fi avut de suferit din cauza lui Star Wars VII. Nu ştim prea multe detalii despre noul film, în afară de faptul că Ethan Hunt, interpretat de acelaşi Tom Cruise, se află iarăşi într-o misiune în care va trebui să înfrunte extraordinare pericole. Vom afla mai multe din primul trailer al filmului, aşteptat în curând.

The Fantastic Four (7 august)
Aventurile extraordinarei echipe de supereroi Marvel sunt revizitiate în acest reboot regizat de Josh Tank, regizorul celebru după ce i-a apărut primul lungmetraj, Chronicle, în 2012. Tank pare să utilizeze formula tot mai la modă în ceea ce priveşte filmele de gen, anume o sumbră poveste a originilor. Cu Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan, Jamie Bell şi Toby Kebbell în rolurile principale, filmul ne va arăta cum Reed Richards, Susan şi Johnny Storm şi Ben Grimm devin Mister Fantastic, Femeia invizibilă, Torţa umană şi The Thing. Toby Kebell îl interpretează Victor Domashev, cel care va deveni principalul antagonist al filmului.

Care dintre titlurile de mai sus ţi se pare cel mai aşteptat al sezonului?

Rezervari Bilete

Pentru a face o rezervare selectati filmul apoi alegeti ora pentru care doriti sa faceti rezervarea

apoi

Google+