1

CONSTANTA

1

Filmele lunii ianuarie 2015

Imagine stire: Filmele lunii ianuarie 2015

19 filme ne aşteaptă în prima lună a lui 2015 pe marile ecrane. Ianuarie vine cu o ofertă variată şi, ca în fiecare an, ne aduce în cinematografe şi câţiva dintre favoriţii la următoarea ediţie a premiilor Oscar. Iată mai jos cele mai interesante titluri ale lunii şi recomandările noastre.

2 ianuarie
Seventh Son/Al şaptelea fiu
Ceva ne spune că Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri va fi De neînvins şi în primul weekend al lui 2015, dar un concurent serios, cel puţin pe tărâm fantasy, ar putea fi Al şaptelea fiu. Cu nume precum Julianne Moore şi Jeff Bridges pe afiş, filmul spune povestea magică a celui de-al şaptelea fiu al unui al şaptelea fiu, combinaţie ce oferă puteri supranaturale. Când Mama Malkin (Moore) ameninţă să subjuge o dată pentru totdeauna un ţinut magic, speranţa libertăţii stă doar pe umerii maestrului Gregory (Bridges) şi ai ucenicului său, Thomas (Ben Barnes).

Ziua de vineri vine şi cu muzicalul Into the Woods/În inima pădurii, doldora de nume mari pe afiş, care ar putea atrage cu o combinaţie inspirată a mai multor poveşti (Cenuşăreasa, Rapunzel, Jack şi vrejul de fasole, Scufiţa roşie), în regia lui Rob Marshall (Nine, Chicago). Oferta din cinema este completată de animaţia Astérix: Le domaine des dieux/Asterix: Domeniul zeilor, în vajnicii Astérix şi Obélix trebuie să-i înfrunte din nou pe romani. Doar că de această dată Iulius Cezar are o abordare care îi ia prin surprindere pe gali...

9 ianuarie
Taken 3: Teroare în L.A.
Liam Neeson se dezlănţuie din nou în rolul fostului agent Bryan Mills, iar sequelul renunţă la formula celor două filme anterioare: agentului i se înscenează o crimă şi începe o cursă contracronometru, vânat de autorităţi, pentru a-l prinde pe adevăratul asasin şi a-şi spăla numele. Anunţul că producătorii au preferat să renunţe la anumite scene violente pentru a primi un rating mai permisiv i-a surprins pe fanii devotaţi ai seriei apreciate pentru intensele urmăriri şi lupte corp la corp.

Filmele cu şanse la Oscar îşi fac loc în programul cinematografelor de la noi cu Big Eyes. Ferestrele Sufletului, unul dintre puţinele titluri "serioase" din cariera lui Tim Burton. Aflăm povestea pictoriţei Margaret Keane (Amy Adams) şi a soţului ei Walter (Christoph Waltz), care au dominat gospodăriile americane cu reproduceri după picturile lui Margaret, toate celebre pentru ochii supradimensionaţi ai modelelor. Şanse mari la Oscar are şi Birdman/Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei, film de Alejandro González Iñárritu care îl readuce pe Michael Keaton în atenţie în rolul unui actor ce plănuieşte o revenire în forţă. Pe 9 ianuarie vedem şi Winter Sleep, câştigătorul trofeului Palme d'Or anul trecut la Cannes, dar şi debutul ca regizor al lui Russell Crowe: The Water Diviner/Promisiunea, povestea unui australian pornit în căutarea celor trei fii ai săi dispăruţi în luptele de la Gallipoli din Primul Război Mondial.

16 ianuarie
Big Hero 6/Cei 6 super eroi
Un weekend care stă sub semnul acţiunii şi al suspansului. Vedem în sfârşit pe ecrane una dintre cele mai lăudate animaţii ale anului trecut, prima colaborare Marvel-Disney pe tărâm animat. Big Hero 6 ne poartă în oraşul fictiv San Fransokyo (hibrid San Francisco-Tokyo), unde îl vedem în acţiune pe Hiro, un adolescent de 14 ani care face echipă cu robotul său Baymax şi cu cinci prieteni ai fratelui său Tadashi pentru a înfrunta o cumplită ameninţare ce se abate asupra oraşului.

În mai îl vom vedea pe Chris Hemsworth intepretându-l din nou pe Thor, dar până atunci iată-l într-un rol de hacker în Blackhat, noul film al lui Michael Mann care ar putea fi privit cu alţi ochi acum, după atacul informatic asupra Sony Pictures: ca să scape de ani de închisoare, un hacker condamnat ajută autorităţile să dejoace planurile unor terorişti cibernetici. De fiori avem parte cu The Woman in Black 2 Angel of Death, continuarea hitului cu Daniel Radcliffe din 2012.

23 ianuarie
Unbroken/De neînvins
Al doilea lungmetraj regizat de Angelina Jolie a avut parte de un neaşteptat succes weekendul trecut, când a încasat 30 de milioane de dolari în cinematografele din SUA. Deşi cronicile nu sunt în unanimitate pozitive, filmul a fost lăudat pentru faptul că aduce pe marele ecran experienţele extreme ale lui Louis Zamperini, atlet şi soldat american din Al Doilea Război Mondial capturat şi torturat de japonezi. Sperăm ca unul dintre cei mai promiţători actori britanici ai ultimilor ani, Jack O'Connell, să aibă parte de recunoaştere mondială după apariţia în rolul principal.

Johnny Depp revine în atenţie cu rolul trăsnit din Mordecai, în care îl interpretează pe eroul titular, un dealer de artă pornit în căutarea unei celebre picturi furate. Gwyneth Paltrow şi Ewan McGregor completează distribuţia acestui film regizat de David Koepp. Pe 23 ianuarie vedem şi al cincilea film al canadianului Xavier Dolan, premiat la Cannes: Mommy/Mami, explorarea relaţiei dintre o mamă şi fiul ei suferind de deficit de atenţie.

30 ianuarie
The Wedding Ringer
Josh Gad a oferit în Frozen unul dintre cele mai iubite roluri vocale din ultimii ani, pe cel al simpaticului om de zăpadă Olaf, iar acum iată-l în rolul principal din The Wedding Ringer. Actorul îl interpretează pe Doug, un tânăr care îşi dă seama, nu cu mult înainte de nuntă, că nu are niciun prieten care să-i fie cavaler de onoare. Doug crede că este salvat când dă peste serviciul Best Man, Inc., care furnizează contra cost cavaleri de onoare pentru tinerii însurăţei ca Doug, dar ce nu ştie sărmanul erou este că i se pregăteşte o nuntă plină de surprize.

Benedict Cumberbatch a fost extrem de apreciat pentru rolul matematicianului Alan Turing din The Imitation Game. Jocul codurilor, mulţi spunând că actorul britanic are toate şansele la o nominalizare la Oscar. Şi Bradley Cooper a fost lăudat pentru rolul său din American Sniper, cel mai recent film al lui Clint Eastwood. Jason Statham aşteaptă să de dezlănţuie în Wild Card, în care personajul său vrea să-i vină de hac unui gangster.

Care crezi că este cel mai interesant film al lunii?

Rezervari Bilete

Pentru a face o rezervare selectati filmul apoi alegeti ora pentru care doriti sa faceti rezervarea

apoi

Google+