1

CONSTANTA

1

Furious 7, primele reacţii

Imagine stire: Furious 7, primele reacţii

Cu Furios şi iute 7 debutează sezonul blockbusterelor în lume (iată 14 blockbustere de aşteptat vara aceasta). Românii îl pot vedea cu începere din 3 aprilie, dar câteva sute de americani l-au putut vedea în cadrul unei proiecţii mai mult sau mai puţin secrete din cadrul festivalului SWSX. Producătorii filmului au fost siguri pe ei, prin urmare presa a avut acces la proiecţie, iar cronicile pozitive nu au încetat să apară. Iată pentru ce este lăudat filmul, dar şi care sunt reproşurile ce i se aduc.

Până în acest moment din cele zece cronici publicate pe rottentomatoes.com nouă sunt pozitive, iar acestea vin din partea unora dintre cele mai importante publicaţii specializate pe film. Variety scrie că "întreaga franciză şi regretatul Paul Walker pot fi mândri de puternicul film cu numărul şapte". "Un nou regizor şi moartea neaşteptată a actorului principal Paul Walker ar fi putut fi de rau augur pentru franciza Furios şi iute, dar, ca şi una dintre aparent indestructibilele lui super-maşini, Furious 7 a ieşit neatins". Cronicarul Variety laudă secvenţele de acţiune, vorbind despre "cele peste două ore de prăpăd automobilistic (şi acrobatic) din ce în ce mai dezlănţuit".

Una din marile întrebări ridicate de moartea lui Paul Walker în mijlocul filmărilor în noiembrie 2013 a fost dacă şi cum vor reuşi producătorii să termine povestea fără modificări drastice ale scenariului. Ştiam deja că producţia a apelat la fraţii lui Walker, Caleb şi Cody, dar Variety scrie că pentru terminarea lui Furious 7 au fost folosite şi scene deja filmate cu Walker la părţile anterioare ale seriei şi tăiate la montaj. Conform publicaţiei, costul total al efectelor speciale necesare pentru a-l readuce la viaţă pe Walker s-a ridicat la aproximativ 50 de milioane de dolari, adăugaţi bugetului iniţial de 200 de milioane al filmului.

"Deşi sunt momente când Walker (sau avatarul său) este în mod bizar filmat din spate sau cu faţa în umbră, o mare parte din film actorul se află pe ecran şi este aproape imposibil să îţi dai seama dacă imaginea sa este 100% reală sau parţial virtuală. Iată că acum nu mai suntem atât de departe de sugestia odinioară absurdă că la un moment dat în viitor vom putea realiza un film nou-nouţ cu Humphrey Bogart sau Marylin Monroe în rolul principal", continuă Variety.

Pentru The Hollywood Reporter, Furious 7 reprezintă o ieşire "onorabilă" a lui Paul Walker. Cronica pomeneşte de "miracolele tehnice" necesare pentru a nu-i ştirbi actorului statutul protagonist al francizei, dar în primul paragraf se face o precizare ambiguă, şi anume că filmul este "stupid de derutant". În orice caz, cronica este pozitivă.

Cei de la ComingSoon spun că "Furious 7 îşi cunoaşte publicul şi îi oferă exact ceea ce acesta vrea, inclusiv un incitant al treilea act şi un deznodământ de anvergură". CinemaBlend scrie că echipa nu putea imagina secvenţe de acţiune mai exagerate, dar că fiecare este la fel de distractivă ca cea dinantea ei.

Proiecţia de la festivalul SWSX a fost prezentată de producătorul Neal H. Moritz, care a rugat publicul format atât din jurnalişti cât şi din fani înrăiţi ai seriei să nu dezvăluie nimic despre soarta finală a lui Paul Walker. Va trăi personajul său? Va muri el la finalul lui Furious 7? Va trebui să aşteptăm 3 aprilie pentru a afla...

În ceea ce priveşte estimările încasărilor pe care Furious 7 le-ar putea avea în SUA, acestea se ridică la aproximativ 100-115 milioane de dolari pentru primul weekend, ceea ce ar transforma sequelul în filmul cu cel mai bun debut înregistrat vreodată în aprilie. Recordul ar putea fi păstrat măcar un an pentru că The Avengers: Age of Ultron, care în România se lansează pe 24 aprilie, în SUA are premiera programată de-abia pe 1 mai.

Rezervari Bilete

Pentru a face o rezervare selectati filmul apoi alegeti ora pentru care doriti sa faceti rezervarea

apoi

Google+