1

CONSTANTA

1

Primul Contact

Imagine stire: Primul ContactCanadianul Denis Villeneuve continuă în forţă un deceniu început în stil mare cu Incendies/Scorched şi, după succese precum Prisoners şi Sicario, oferă o nouă surpriză plăcută cu inteligentul SF Arrival/Primul Contact. Cu siguranţă un candidat serios la Oscarurile de la anul, filmul tratează inedit o premisă familiară: sosirea pe Terra a unei civilizaţii extreterestre, evident mult mai dezvoltată tehnologic decât omenirea.

După nenumărate filme în care un prim contact cu extratereştrii se sfârşeşte prost, iar cele două rase îşi împart imediat rolurile de invadatori şi invadaţi, Arrival schimbă abordarea şi explorează următoarea premisă: ce-ar fi dacă, în loc de o bătălie pe viaţă şi pe moarte, un prim contact între oameni şi vizitatori ar fi unul paşnic, concentrat pe comunicare? Intră în scenă Louise Banks (Amy Adams, foarte bună), expert în lingvistică ce primeşte o misiune aparent imposibilă: să găsească mijloace de comunicare cu fiinţe a căror istorie nu coincide absolut deloc cu a noastră.

Cu greu poţi găsi un film care să se îndepărteze mai mult decât Arrival de comoda abordare belicoasă a unui prim contact cu o rasă extraterestră, abordare folosită şi răs-folosită de titluri precum Ziua independenţei (şi neglijabilul şi pe alocuri rizibilul sequel Ziua Independenţei: Renaşterea). Deşi premisa este identică, iar Villeneuve şi Roland Emmerich merg împreună o parte din drum pentru a arăta entuziasmul, confuzia şi chiar panica ce cucereşte omenirea o dată cu sosirea vizitatorilor, drumul lor se desparte iremediabil şi fericit.

Rezervari Bilete

Pentru a face o rezervare selectati filmul apoi alegeti ora pentru care doriti sa faceti rezervarea

apoi

Google+